Statum – Vinder af Berlingske Business Boost 2017

I oktober 2017 deltog vi i Berlingske Business Boost. Der var knapt 300 virksomheder der havde sendt deres pitch ind til dommerpanelet og efter tre pitches stod 10 vindere tilbage. Statum var en af de vindere og det er der både kommet en artikel og en video ud af.

Egne frustrationer blev til rekrutteringsplatformen Statum

Tekst af journalist Vibeke Lyngklip Svansø

Der var ingen slinger i valsen, da CEO Nicolas Kirk Jørgensen og marketingschef Alexander Kragh præsenterede deres rekrutteringsplatform Statum foran Berlingske Business Boosts fem dommere i finalen.

Egne erfaringer og frustrationer med at skulle holde jobinterview med alt for mange kandidater, der på papiret så ud til at være det perfekte match, men som når de mødte op viste sig ikke at passe ind i virksomheden, er drivkraften bag den godt et år gamle iværksættervirksomhed Statum.

 

Læs også: De nyeste trends indenfor salg og marketing i 2019.  

 

Holdet bag Statum har udviklet en rekrutteringsplatform, der gennem algoritmer og maskinlæring fokuserer at få finde kandidater, hvis personlighed matcher virksomhedens kultur. Dermed er de med til at flytte fokus fra alene at se på erfaring og uddannelse, når kandidater udvælges, til fokus på personlighed. Platformen henvender sig til salgs- og marketingschefen, der ikke har tid til lange rekrutteringsforløb ved siden af deres driftsopgaver, og til HR-afdelinger, der savner nemmere måder at finde den rigtige kandidat.

Virksomheden er stiftet af fire unge mænd midt i tyverne, hvoraf de tre tidligere har siddet på den anden side af bordet og kæmpet med at finde de rigtige kandidater.

Platformen er oppe at køre, men fortsat under udvikling.

Selvom der er mange om buddet på rekrutteringsmarkedet, så dommerne et potentiale i den lille opstartsvirksomhed.

Læs original artiklen her:

Mere inspiration

Savner du noget at lytte til? Så kan du høre vores podcast om Statums, og en masse andre virksomheders, deltagelse i DR programmet Løvens Hule.