Podcast

Velkommen til Statums podcastside.
Her finder du et overblik over alle vores podcasts.

Sæson 1: Samtalen

Statum lancerer podcastserien “Samtalen” i samarbejde med Goodtalks!

Serien nørder, ja, samtalen endnu mere i dybden. Sammen med flere spændende gæster dykker Statums CEO, Michael Dupont, endnu mere ned i, hvordan professioner bruger samtalen som et aktivt værktøj til at komme bag om mennesket.

Vi tror pĂĄ, at rekrutteringsbranchen kan lære af forskellige brancher – og omvendt. Derfor har vi inviteret nogle vidt forskellige gæster ind i studiet til en snak, henholdsvis en caster, tidligere vicepolitiinspektør, en psykolog og en journalist. I sidste episode sætter vi det hele i relation til rekruttering sammen med Pernille Sandberg, CEO og founder af Goodtalks.

Podcastserien vil komme ind pĂĄ spørgsmĂĄl som: Hvad er den gode samtale, hvordan kan vi ændre dynamikken og fĂĄ en anden samtale ud af det, hvilke spørgsmĂĄl giver mening i forbindelse med forskellige personlighedstyper – og mange mange andre.

Rigtig god fornøjelse!

Lyt og abonner til podcasten i Itunes

Find den ogsĂĄ pĂĄ Spotify og i din foretrukne podcast-app.

Episode 1: Caster

Hvordan bruger casteren samtalen som et aktivt værktøj i forbindelse med at finde de rette deltagere?

Der er i casting nogle helt særlige hensyn, der skal tages – om det sĂĄ relaterer sig til kemi og mavefornemmelse, personlighedstyper, hĂĄndtering i pressede situationer eller ubehandlede traumer.

Der er en nærmest uendelig række faktorer, som en caster skal være opmærksom på, når der skal findes deltagere til Danmarks TV-programmer.

Lyt med her, hvor Signe Storgaard fra Mastiff fortæller, hvordan hun bruger samtalen.

Episode 2: Vicepolitiinspektøren

I anden episode af ‘Samtalen’ for vi besøg af tidligere vicepolitiinspektør og nuværende direktør for Danner, Lisbeth Jessen.

Denne gang går vi dybden med, hvordan Lisbeth bruger samtalen som værktøj i forhandlinger, efterforskning og afhøringer.

Lyt med her, hvor Lisbeth Jessen fortæller, hvordan hun bruger samtalen.

Episode 3: Psykologen

Hvordan fastholder du din nysgerrighed i jobsamtalen? Og hvilke værktøjer kan du bruge i din samtale, for at nĂĄ sĂĄ tæt pĂĄ det “sande” billede af kandidaten?

Det er nogle af de ting, som psykolog Pelle Perrild-Mathiasen reflekterer over og kommer omkring i den nyeste episode af vores podcastserie, Samtalen.

Pelle har flere gode pointer om, hvordan han bruger samtalen som værktøj i sin daglige praksis – og nærmest vigtigst af alt, hvor reflekteret han er over brugen af den. PĂĄ den mĂĄde er det vidt forskellige tilgange og overvejelser, som han gør sig, alt efter hvilken klient, han sidder over for.

Episode 4: Journalisten

Denne uges afsnit af Samtalen gæster journalist Henrik Nordskilde studiet. Han fortæller bl.a. om hans erfaringer med at interviewe Kevin Magnussen, Oliver Stone og Pierre-Emile Højbjerg, og hvordan han har brugt samtalen til at fortælle helt unikke historier.

Vi mener, at det i en rekrutteringsmæssig sammenhæng er særligt interessant, hvordan han arbejder med at skabe tillid mellem ham og hans informanter.

Hvis du vil vide mere om, hvordan en af Danmarks dygtigste journalister arbejder med samtalen, interviewets fysiske rammer, den gode historie og meget mere, sĂĄ giv Samtalen et lyt.

Episode 5: Opsamlingen

SĂĄ er tiden kommet til det sidste afsnit af vores podcastserie “Samtalen” – og den bliver afrundet med et brag af et afsnit!

I det sidste afsnit gæster Pernille Sandberg Bech 🚀 Sandberg Bech, CEO & Founder af Goodtalks, studiet. Michael Dupont og Pernille tager dig igennem de mange temaer, som er blevet diskuteret undervejs i serien og sætter det hele i relation til rekruttering.

Vi håber, at det har givet stof til eftertanke. Vores formål har været at give anledning til refleksion og overvejelse om, hvordan den klassiske (og ofte rutineprægede) samtale og samtalesituation kan gentænkes.

Mange tak til dig, der har lyttet med. Og TAK til Signe Storgaard, Pelle Perrild-Mathiasen og Lisbeth Jessen,Henrik Nordskilde for nogle spændende og inspirerende samtaler. Også stort tak til Goodtalks og Pernille Sandberg Bech 🚀 for at nørde og opsummere det hele med os i sidste afsnit.

Pssst! Har du endnu ikke hørt vores podcastserie? Så kan du selvfølgelig stadig nå det. Find link i kommentarsporet.