Krak bruger Statum til rekruttering i spidsbelastningsperioder

Krak har i de sidste 250 år hjulpet virksomheder med at blive synlige overfor potentielle kunder. Det startede med telefonbøger, som senere blev til søgeportalen www.krak.dk. De har altid været gode til at følge med udviklingen og det er stadigvæk tilfældet. Krak er i dag digital markedsføringspartner for små og mellemstore virksomheder, og er ved at omdanne sig selv påny. Denne gang som en ‘one-stop-shop’ for digitale markedsføringsydelser.

Vi har hos Krak været glade for vores samarbejde med Statum omkring at finde dygtige sælgere. Statum har udmærket sig ved at tage godt imod feedback omkring kandidater for derefter at tilpasse deres search. Generelt har dialogen altid været professionel og løsningsorienteret, og jeg har stor tiltro til, at de fremadrettet kan løse tilsvarende opgaver for os.

Trine Langholz, HR Business Partner i Krak

Vækst skabte flaskehals

Krak har en stærk HR-afdeling, som står for al Kraks rekruttering. Væksten i deres nye afdelinger skabte dog en flaskehals i midten af 2019 som gjorde, at de ikke kunne følge med. Derfor begyndte Krak at kigge efter en rekrutteringspartner, som kunne levere en række dygtige sælgere – hurtigt. 

Vi gik ind i en dialog med Krak, og opdagede at deres behov mindede meget om det et klassisk scaleup sidder med. De skulle bruge en kandidat-type med det mindset, som vi normalt rekrutterer til scaleups. Derudover gennemgik deres afdelinger en vækst, som man typisk kun ser i hurtigt voksende scaleups. Krak kunne se samme ligheder og troede derfor på, at vi kunne løfte opgaven.

Stor succes trods bump på vejen

Succeskriteriet for samarbejdet var, at vi skulle levere fire nye medarbejdere til deres salgsteam over en periode på to måneder. Det er en smule hurtigere end normalt, så vi satte to dedikerede konsulenter på opgaven, som gik i gang med at opbygge en pipeline af hunter-profiler, som gerne ville skabe en karriere i Krak. Derudover lagde vi ekstra ressourcer i vores marketing-kanaler, som hurtigt begyndte at give afkast. 

Vi kom hurtigt fra start og leverede allerede den første ansættelse efter halvanden uge. Desværre havde vi ikke ramt den helt rigtige profil, og de første to kandidater stoppede hurtigt igen, da de ikke kunne trives med den høje grad kold kanvas, der var i rollen. 

Vi lavede i fællesskab med Krak en ændring af profilen og gennem en tæt dialog de efterfølgende uger, ramte vi den helt rigtige profil. Vi erstattede de to medarbejdere uden beregning og leverede derudover tre yderligere ansættelser, som sad lige i skabet. Krak fik altså fem nye kollegaer og den samlede proces varede kun syv uger.

Sikkerhedsnet i spidsbelastninger

Vi blev hyret ind til at afhjælpe i en spidsbelastningsperiode sammen med et andet rekrutteringsbureau. På grund af vores resultatet, har Krak valgt at samarbejde eksklusivt med os fremadrettet om denne type af stillinger. Grundet det gode samarbejde omkring de første ansættelser, kender vi nu Kraks ønsker så godt, at vi hurtigt kan levere de rigtige kandidater til dem i fremtidige spidsbelastningsperioder.