Farven der øger dine ansættelsesmuligheder

Du er kaldt til jobsamtale, har rodet hele dit klædeskab igennem og er stadig i tvivl om, hvad du skal vælge af tøj. Hvad passer med de her bukser? Hvad med den her farve? Hvad vil arbejdsgiveren tænke, hvis jeg vælger sort eller grå?

Farver

Sådan kan man blive ved, og mange af disse spørgsmål stiller vi os selv, når vi skal til noget så vigtigt som en jobsamtale.

Det er der selvfølgelig også en god grund til. Vi vil jo gerne præsentere os selv bedst muligt til første møde med vores potentielle arbejdsgiver.

En vigtig faktor er, hvilken farve du vælger at tage på. Farvevalg alene spiller en meget stor rolle, i forhold til hvad du vil udvise, og hvordan du vil opfattes af andre.

Vi er, ved hjælp af tidligere og nyere undersøgelser, kommet frem til en samlet vurdering af top 4 farvevalg og hvorfor.

Mørkeblå (Navy Blue)

Navy blue er det bedste valg. Den mørkeblå farve viser arbejdsgiveren, at man er troværdig. Samtidig udstråler man med denne farve selvtillid. Det siges faktisk, at chancerne for en fastansættelse forbedres markant. Man skal dog passe på med denne farve, hvis det er en kreativ stilling du søger, da navy blue er en konservativ farve.

Grå (Light Grey)

Grå er det sikre valg. Denne farve skal tages i brug, hvis man vil vise sin mulige fremtidige arbejdsgiver, at man både er logisk og analytisk. Grå passer i flere forskellige brancher, og har man lyst til at pifte den nedtonede farve lidt op, gøres det i form af fremtrædende farverige accessories.

Sort (Black)

Sort er det gode valg. Men her skal der tænkes over, hvad det er for en stilling, man søger. Sort udstråler autoritet og er en glimrende farve at vælge, hvis man søger leder- eller chefstillinger, såsom salgschef. Man skal dog samtidig passe på, da man kan risikere at blive opfattet som en person, der prøver at overgå arbejdsgiveren.

Brun (Brown/Tweed)

Brun er et neutralt valg. Det er en varm farve og virker rigtig godt, hvis man vil udvise tryghed og ro. Brun udstråler samtidig, at man er en troværdig person, og en person der kan regnes med, hvilket vil tages godt imod af arbejdsgiveren. Der er mange farvenuancer af brun, så det vigtigt at vælge den rette brune farve.

 

Mere inspiration

Skal du søge job indenfor salg og marketing? Så kan du her få styr på de nyeste trends indenfor salg og marketing i 2019.

Er du yderligere interesseret i at forberede dig til en jobsamtale eller rekrutteringsproces? Så kan det måske være interessant at læse om rekrutteringsprocessen set fra arbejdsgiverens vinkel.