Statum efter løvens hule

Portræt: Studerende er i finalen i DM i entreprenørskab

D.9 maj var Kristoffer og Alexander taget til Fonden For Entreprenørskabs iværksætter konkurrence Start Up Programme, for at repræsentere STATUM. STATUM vandt kategorien Serviceinnovation, og skal derfor videre til Danmarksmesterskaberne d.1 juni i Børsen. CPH business har skrevet et portræt af historien, som du kan læse her.

Studerende Alexander Kragh fra Cphbusiness og virksomheden STATUM, der er en del af iværksætterfællesskabet Inkubatoren på Cphbusiness, har kvalificeret sig til DM i entreprenørskab den 1. juni.

“Det var vores målsætning, så det er superfedt”, siger Alexander Kragh, der i øjeblikket er i praktik i sin egen virksomhed STATUM.

Han studerer markedsføringsøkonom på Cphbusiness og er sammen med sine kolleger i STATUM gået videre fra de regionale mesterskaber til DM i entreprenørskab.

Det vækker stor begejstring hos lektor Anne Gerd Sindballe, der er leder af iværksætterfællesskabet Inkubatoren på Cphbusiness Søerne, som den digitale rekrutteringsplatform STATUM er en del af.

“Det er velfortjent, at STATUM er i finalen i DM i entreprenørskab. De er ambitiøse, dygtige og har på kort tid skabt en reel forretning”, fortæller hun. Læs mere om Inkubatoren på cphbusiness.dk her: Inkubatoren.

Til DM i entreprenørskab skal Alexander Kragh og de andre fra STATUM pitche deres idé og dyste mod 19 andre grupper, der også har kvalificeret sig fra regionale mesterskaber.

“Vi deltager for at vinde. Vi er alle fire kæmpe konkurrencemennesker, så jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi ville være tilfredse med mindre”, siger Alexander Kragh.

DM finder sted den 1. juni 2017 i København.- STATUM har et rigtigt stærkt team, og de er virkeligt dygtige til at pitche deres koncept. De har på få måneder skabt en omsætning på over 60.000 kroner, har fået en investor og har allerede fået deres første kunde på et udenlandsk marked. De er dedikerede og forstår at skabe fremdrift, fortæller Anne Gerd Sindballe.

 

Alexander Kragh: Gode chancer til DM

Muligheden for at gå hele vejen til DM er ikke utænkelig, fortæller stifteren af STATUM.

“Jeg ser vores chancer som gode. Vi fik en masse god feedback til de regionale mesterskaber, så vores pitch kan blive endnu bedre”, siger Alexander Kragh.

“STATUM fik mange roser af dommerne for at have skabt en forretning, der innoverer rekrutteringsbranchen. Ved at benytte en online talent-test kan der via machine learning skabes et match mellem virksomheder og kandidater mere præcist, på kortere tid og mere cost-effektivt”, fortæller Anne Gerd Sindballe.

“Vi har et godt koncept, men vores udfordring er at få personer, der ikke kender til branchen, til at forstå, hvordan vi differentierer os. Det fik vi ikke forklaret tydeligt nok til de regionale mesterskaber, så det er vores fokus til DM”, siger Alexander Kragh.

“Derudover arbejder vi aktivt på at få flere investorer, og konkurrencen er en god mulighed for at blive knivskarpe på at levere vores pitch”, fortæller han.

DM i entreprenørskab 2017 bliver afgjort den 1. juni i Børssalen i København, og gruppen med den bedste idé og gruppen med den næstbedste idé går videre til EM.

 

Mere inspiration

Vil du lære mere om iværksætteri og entreprenørskab? Så kan du høre vores podcast, som handler om tidligere deltagere af Løvens Hule.

Sådan skriver du det perfekte stillingsopslag.

Sidder du i stedet og søger job? Så kan du her få inspiration til en kreativ ansøgning.