Astrologi erstatter algoritmer (aprilsnar 2018)

Pressemedelelse fra Statum HR-tech start-up ændrer kurs efter deltagelse i DR1 programmet Løvens Hule. – nu vil de matche kandidater med virksomheder ud fra deres fødselsdag.

D. 13 marts 2018 røg denne sæsons fjerde afsnit af hitserien Løvens Hule over skærmen. Her kunne man se HR-tech virksomheden Statum modtage en investering på 500.000 kr. fra Birgit Aaby og Tommy Ahlers. Den primære betingelse for investeringen var, at Statum gik med til at ændre konceptet – det har de nu gjort.

Generelt var der stor tilfreds med de fire unge iværksættere, men produktet var der ingen som faldt for.

– ”I har investeret i fire fede gutter – med et lorte produkt!… – sagde Jesper Buch til Birgit Aaby og Tommy Ahlers under programmet.

Siden Birgit og Tommy kom til, er der dog sket rigtig meget med Statum, som har skiftet algoritmerne ud med astrologi.

– ”Vi har valgt at satse 100 % på astrologi, i vores ambition på at skabe det bedste match.” siger Nicolas Kirk Jørgensen, CEO & Co-founder i Statum. ”Stjerner har været brugt som en troværdig kilde siden de tidligste år i menneskets historie, og horoskoper er stadig bredt anvendt i dag til at forudse alt fra kærlighed til karriere, så det virkede relevant at kigge nærmere på, da vi for sjov fik bragt det op i en brainstorm.”

 

 

Til spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er lidt usikkert at bygge sin virksomhed på en pseudovidenskab, svarer Alexander:

– “Hele vores tilgang til at bygge vores virksomhed er, at der ikke findes en rigtig eller forkert måde. Derfor tester vi alt, som kunne være en mulighed. At bruge stjernerne og astrologien var blot en fremgangsmåde vi testede, men det var hurtigt den, der viste de bedste resultater.”

Ud af de 30 test kandidater, som blev matchet på pga. af astrologi, var 28 stadig i jobbet 4 måneder efter. “Det mest imponerende var ikke kun, at de alle var i job, men at de faktisk alle var glade og tilfredse med deres stilling” udtaler Alexander Kragh.

Derfor hyrede Statum en astrolog som ekstern rådgiver og gik i gang med at hente al den data, de kunne finde på horoskoper, der var lavet på alle datoer helt tilbage fra 1900-tallet for derved at kunne kortlægge alle liv- og fremtidsforudsigelser. Dette koncept er aldrig set før, og kan potentielt set revolutionere hele den måde vi tænker job og ansættelse på.

En af de helt store kritikpunkter fra Løvens Hule kom fra Jesper Buch, og handlede om at rekrutteringsmarkedet var et red ocean (hård konkurrence) og ikke et blue ocean (minimal konkurrence). ”Med vores nye koncept forsøger vi at placere os i et helt andet space, hvor ingen laver det samme som os.” Siger CEO i Statum, Nicolas Kirk Jørgensen.

 

 

Efter successen med de første 30 kandidater, er Statum i gang med at ændre platformen, så de kan efterkomme den enorme efterspørgsel, der er kommet. Siden Løvens Hule blev sendt, har de første 2000 kandidater skrevet sig op til at blive matchet på deres fødselsdato.

Statum er nu i gang med at rejse en ny investering, der skal sikre et endnu større input af data om universet. – “Vi arbejder pt. hårdt på, at komme i en seriøs dialog med NASA, da de ligger inde med data, som er meget værdifuldt for os. Vi har dog ikke haft held med det indtil videre, da de synes vores tilgang er lidt langt ude.” siger CTO Stefan Schonert og siger afsluttende “men det stopper os ikke.”

Statums nye koncept går i luften om en uge, men du kan allerede nu skrive dig op til, at blive matchet med din ideelle arbejdsplads alene ud fra din fødselsdato og CV.

 

Mere inspiration

Ønsker du inspiration til din karriere, som ikke er en aprilsnar? Så kommer her to forslag til indlæg, som du kan dykke ned i.

Læs om de mest almindelige årsager til at danskerne skifter job.

Din guide til den ultimative rekrutteringsproces