Derfor skal du arbejde i et scale-up

I september 2019 sætter vi fokus på de mange fede karrieremuligheder, der findes i det danske iværksættermiljø. Hver dag i september udgiver vi en video, hvor en repræsentant fra et fremadstormende scale-up fortæller, hvorfor du bør overveje en karriere vej i en hurtigtvoksende virksomhed.

Video 1 – Alexander Kragh fra Statum

I denne første video præsenterer Statums Co-founders Alexander Kragh, hvad du kan forvente dig af denne kampagne.

 

Video 2 – Jesper Brok fra Happy Helper

Jesper er serie-iværksætter og har pt. stor succes med hans scale-up Happy Helper. Jesper har stort set altid arbejdet i start-up miljøet og kan ikke længere forestille sig at arbejde i en “normal virksomhed”.

 

Video 3 – Peter Haahr Rasmussen fra GetAccept

Peter er selv tidligere iværksætter og nu Country Manager i den hurtigt voksende virksomhed GetAccept. Peter mener blandt andet, at forskellen på et scale-up og en almindelig virksomhed er, at du i et scale-up kan have det sjovere, fordi man ikke er bundet af corporate bullshit.

Video 4 – Hans Carlander fra SOUNDBOKS

I dagens video kan du møde Hans August Carlander, som er Chief People Officer i SOUNDBOKS. Han har været med i SOUNDBOKS fra start, og mener blandt andet, at den personlige udvikling man gennemgår i et scale-up, er en af de bedste grunde til at gøre karriere i et.

 

Video 5 – Halfdan Timm fra Obsidian Digital

Obsidian Digital er Danmarks hurtigst voksende digitale marketingsbureau. I denne video kan du møde Co-founder & Head of Social, Halfdan Timm. Han fortæller blandt andet, at et scale-up er det rigtige sted for dig, som gerne vil prøve at have mange forskellige berøringsflader. Se alle hans argumenter i videoen.

 

Video 6 – Mo Younis fra Vainu

Vainu blev stiftet i 2014 og er i dag vækstet til næsten 200 medarbejdere fordelt over 8 lande. Det har de gjort helt uden ekstern investering, hvilket gør bedriften endnu mere imponerende. I denne video kan du møde Mo, der startede som sælgere i Vainu for 3 år siden. I dag er han Country Manager for det danske marked.

En vild karriere-accelerator er et af hans argumenter for at blive en del af et scale-up. Du kan høre alle hans argumenter i videoen.

Video 7 – Rolf Pedersen fra GoLearn

Rolf Pedersen er Co-founder af online kursus-platformen Golearn.dk der blandt andet har serieiværksætteren Martin Thorborg som investor. “Du kommer til at gøre en forskel hver eneste dag.” Det er et af Rolfs argumenter for at gøre karriere i et scale-up. Hør alle hans argumenter i videoen.

Video 8 – Viktor Heide fra Contractbook

Mød Viktor Heide, der er Co-founder og COO i Contractbook. Viktor mener blandt andet, at et scale-up er for personer, som gerne vil udvikle sig sindssygt hurtigt. Hør alle hans argumenter i videoen.

Video 9 – Jack Nikogosian fra Aryze

Jack Nikogosian er CEO & Co-founder of ARYZE (Best new Danish fintech startup 2018). Jack mener blandt andet, at du skal joine et scale-up, hvis du gerne vil på en spændende rejse, men gerne vil undgå den usikre start-up fase.

Video 10 – Mogens Møller fra Sleeknote

Mogens Mølle er CEO og Co-founder af det Aarhusianske scale-up Sleeknote, der blev stiftet i 2013 og i dag består af over 30 medarbejdere, som er spredt over hele verdenen. Mogens har mange gode argumenter for, hvorfor du skal arbejde i et scale-up. Herunder at scale-ups typisk består af mange nationaliteter, hvilket giver en helt unik virksomhedskultur, der gør alle bedre.

Video 11 – Pernille Sandberg fra Goodtalks

Pernille Sandberg er CEO og founder af Goodtalks. En platform, hvor over 1600 seje kvinder spiller hinanden gode. Pernille kommer fra en baggrund som HR-chef i flere store danske virksomheder, men valgte for 2 år siden at bytte corporate-livet ud med iværksætteri. Det har hun ikke fortrudt, og i denne video forklarer hun, hvorfor hun synes, at du skal arbejde i et scale-up.

Video 12 – Hakon Junge fra Pleo

Pleo er et de mest succesfulde danske scale-ups. På under 5 år har de modtaget over 540.000.000 kr. i investeringer, de er vokset til tæt på 200 medarbejdere, og de har ikke planer om at sætte farten ned. Hakon Junge var en af de første sælgere i Pleo. Her 2,5 år efter er han Head of Commercial Market Launching og åbner nye markeder på stribe. Hakon har oplevet rejsen fra start-up til scale-up og fortæller i denne video, hvad han mener, at forskellen er.

Video 13 – Thomas Bøglund fra Complyon

Thomas Bøglund har været med til at tage flere danske virksomheder fra start-up til scale-up. Herunder Trustpilot og Templafy. Nu er han startet forfra med et nyt startup – nemlig Complyon. I denne video forklarer Thomas, hvad forskellen er på et start-up og et scale-up, samt hvad det betyder for din karriere, hvis du vælger det ene eller det andet.

Video 14 – Maximilian Frimmer fra Likvido

Maximilian er CEO og Co-founder af fintech virksomheden Likvido. Han har arbejdet i iværksættermiljøet – både som medarbejder og som founder – siden han gik ud af gymnasiet. Han mener blandt andet, at du skal gøre karriere i en hurtig voksende virksomhed, fordi det er en god måde at være en del af iværksætter-miljøet uden at have for meget på spil.

Video 15 – Gøkhan Kavak fra Too Good To Go

Mød Gøkhan, der over de sidste tre år har skabt en karriere i Too Good To Go. For tre år siden var Gøkhan kok. Han tog springet og blev sælger i Too Good To Go. Han havde talent og blev hurtigt forfremmet til Sales Team Lead og derefter til Head Of Sales DK. I dag er han New Business Manager og er et fantastisk eksempel på den karriere accelerator, et scale-up kan være.

Video 16 – Le Gammeltoft fra Heartbeats

Le Gammeltoft er Founder og CEO af det digitale medie, Heartbeats. Heartbeats blev stiftet i 2014 og er i dag vokset til et større digitalt univers med en 24-timers digital radiostation samt en medarbejderstab på over 30 personer. Le siger selv, at scale-ups er den fedeste virksomhedstype, du kan arbejde i. Hør hendes argumenter i videoen.

Video 17 – Louise Ferslev fra MyMonii

Louise Ferslev er Founder og CEO i det hurtigt voksende start-up MyMonii. Sammen med hendes team har hun udviklet en lommepenge-app, som er blevet downloadet af over 190.000 danske forældre og børn. MyMonii er ikke et scale-up endnu, men et start-up med krudt i røven, som Louise selv siger det. Hør i denne video hvorfor du skal gøre karriere i start-up, som er godt på vej mod at blive et scale-up.

Video 18 – Kristian Larsen fra PL & Partners

Kristian Larsen er CMO og Co-founder af PL & Partners, der er Danmarks førende bureau indenfor Facebook- og Instagram-annoncering. Kristian og hans Co-founder Mads Paaskesen startede faktisk PL & Partners for fire år siden på opfordring fra Facebook. Dengang ejede de nemlig en webshop, hvor de skabte rigtig gode resultater igennem Facebook-annoncer. Der fik Facebook øje på dem og opfordrede dem til at droppe webshoppen og starte et bureau, som kunne hjælpe andre. Det viste sig at være en god ide, for her fire år efter tæller PL & Partners næsten 25 medarbejdere og kunder som Novo Nordisk, Lakrids by Bülow og Saxo.

Video 19 – Alina Engel fra Hooves

Alina Engel er COO og Co-founder af Hooves, der er en deleøkonomisk platform for verdens dyreste sport, nemlig ridesporten. Hooves er et start-up, men er hastigt på vej imod at blive et scale-up. I denne video fortæller Alina, hvorfor det er interessant at komme ind i en virksomhed, som er på det stadie, som de er. Et af hendes argumenter er, at du virkelig er tæt på kunderne og derfor kan mærke den store forskel, du gør. Hør alle hendes argumenter i videoen.

Video 20 – Morten Resen fra GoLittle

Morten Resen er Founder og CEO af GoLittle, der lave apps til børnefamilier. Frem til 2016, var Morten mest kendt for sin rolle som tv-vært, men for tre år siden tog han springet og blev iværksætter. Han har dokumenteret op- og nedturene igennem hans podcast, og snart udgiver han en vlog, hvor du kan følge hans rejse visuelt. GoLittle – og dattervirksomheden Mambeno – har været i rivende udviklingen siden deres opstart, og i denne video fortæller Morten – og GoLittles CTO, Kristian – hvorfor det er fedt at være med på en vækstrejse.

Video 21 kommer i morgen