Teamet bag koderne

Mød de fantastiske personer der har programmeret vores platform fra bunden.

Hej!
Mit navn er Nicolai.

Hvis du ikke er helt med på, hvem jeg er, men godt vil vide det – Så kan du klikke her

Som nystartet i STATUM, er jeg meget imponeret over, hvor kompetente mine kollegaer er. Specielt vores softwareudviklere, Troels Hansen, Rasmus Haarslev og vores nyeste medarbejder Morten Laursen.

I den forbindelse med, at vi søger en ny backend-udvikler der har erfaring med rails, har jeg snakket med dem om karriere og jobvalg og om, hvordan de er havnet i en mindre iværksættervirksomhed som STATUM. Derudover har jeg også forhørt mig hos partner og produktansvarlig, Stefan Schonert, for at få indblik i, hvad han gør for at tiltrække og fastholde sine udviklere, der alle ses herunder:

Af en eller anden årsag, har jeg en idé om, at de store virksomheder tiltrækker mest interesse fra nyuddannede programmører. Det må vel være federe at arbejde i en stor international C20 virksomhed end i en kælder på Østerbro? For at bekræfte min hypotese, har jeg indhentet en undersøgelse fra Universum Global.

Undersøgelsen er baseret på over 14.000 udsagn fra studerende om, hvor de ønsker at arbejde i fremtiden. Top 10 inkluderer, som forventet, store internationale virksomheder som LEGO, Mærsk og Novo Nordisk.

Så ingen tvivl om, at min tanke har sin berettigelse, men er det også virkeligheden? Eller findes der fordele ved at være programmør i en iværksættervirksomhed som STATUM?

Hvis svaret var nej, havde jeg nok ikke fået lov til at lave dette indlæg, men heldigvis er der massere af fordele.

Min kollega og backend-udvikler Troels Hansen fortæller mig: ”Da jeg startede på min tidligere arbejdsplads, var vi et mindre konsulenthus, hvor alle kendte alle, og distancen mellem manden på gulvet og direktøren var meget lille.” Efterhånden som virksomheden voksede, gjorde distancen det også. ”Jeg blev lidt træt af, at mine ideer og forslag skulle godkendes og forbi alle mulige. Det begrænsede lidt mine arbejdsbetingelser og derfor også min evne til at præstere”.

Læs også: Det bedste job i dit sabbatår er et salgsjob.

 

Rasmus, som er den anden backend-udvikler, fortæller:
“Det er fedt at arbejde i et start-up, fordi man er med til at forme virksomheden og produktet på en helt anden måde end i et stort firma, hvor alt er slået fast fra starten”.

Morten, som er vores frontendudvikler, fortæller ligeledes:
“Det tiltaler mig at være en del af et vækstmiljø, hvor der er kort fra top til bund i hierarkiet. I STATUM har jeg rent faktisk mulighed for at påvirke produktet og få mine ideer gennemført – samme dag”.

Jeg kan forstå at mulighederne, indflydelsen og forholdet mellem kollegerne er stærkt kultiveret i STATUM. Som brik i et lille puslespil er din betydning for det endelige motiv langt større, end i et spil på 10.000 brikker. Efterhånden som virksomheden vokser, øges medarbejdernes muligheder for at blive headhuntet internt og derfor vokse med STATUM.

Dette, kan jeg forstå, er også hensigten fra partner og produktansvarlig Stefan Schonert: “Ambitionen er, at Statum vækster i takt med medarbejderne. De medarbejdere, som kommer fra starten, vil definere og skabe produktet. Ansvaret stiger, og de får lov til at vokse sammen med virksomheden.”

For Troels og Rasmus er virksomhedens personlighed og kultur afgørende. Troels fortæller mig: ”Det er fedt at være i en virksomhed, som primært består af jævnaldrende. Her er god energi, og det irriterer ingen, hvis musikken bliver lidt høj”.
Rasmus følger op: “… jeg kan også rigtig godt lide atmosfæren og menneskene i virksomheden, som jeg altid har det rigtig hyggeligt med”.

Som jeg kan forstå på Troels og Rasmus, udelukker de ikke en fremtid i en stor virksomhed. ”Hvis jeg en dag ønsker et mere sikkert 8-16 job – vil jeg ikke afvise det. Lige nu nyder jeg dog at være med til at bygge noget op fra bunden, selvom det kan kræve lidt ekstra”.

Så konklusionen på mit oprindelig spørgsmål må være, at STATUM kan tilbyde tre grundlæggende ting:
1) Ansvar.
2) Medbestemmelse.
3) En anderledes og fri kultur.

Og når jeg tænker efter … er det egentlig også de tre grunde, der tiltrak mig ved STATUM.

 

Mere information

Som nævnt i indlægget er det vigtigt at skabe de rette rammer for ansatte. Dårligt arbejdsmiljø og begrænsede muligheder for at anvende sine kompetencer, er blandt de primære drivkrafter bag jobskifte. Læs her om de mest alminelige grunde til jobskifte.

For programører er der gode muligheder for at lave en sjov og anderledes ansøgning. Det har vi skrevet et indlæg om. Det hedder Kreativ Ansøgning, og kan læses her.