Alternativ salgschef til Clerk.io

Vores samarbejde med Clerk.io begyndte i starten af 2018, hvor de skulle bruge en Account Manager til deres Københavns kontor - men denne case tager udgangspunkt i den rolle, som de kontaktede os vedrørende i starten af maj 2018. De havde brug for en Head of Sales og havde indtil videre ikke haft succes med at besætte stillingen igennem deres eget netværk. Deres HR-ansvarlige Fernando satte derfor os på opgaven.
32 Dage
5 Kandidater interviewet
1 Head of Sales

Head of Sales til selvstændigt salgsteam

Clerk.io er en SaaS virksomhed, der hjælper e-commerce virksomheder med at sælge mere på deres webshop. De har kunder i hele europa, og størstedelen af forretningen drives fra København.

Clerk.io’s salgsteam består af selvstændige medarbejdere, så den Head of Sales, de ledte efter, skulle primært være til stede for at støtte, motivere og coache medarbejderne.

Fernando fortalte vores Match Manager Anne, at de havde forsøgt at besætte stillingen et par gange, dog uden succes. De havde tidligere haft succes ved at bruge os og havde stor tillid til, at vi kunne finde den helt rigtige Head of Sales til deres hurtigt voksende virksomhed.

Første kandidat efter fem dage

Anne gik med det samme i gang med at kontakte folk i sit netværk for at høre, hvem de ville anbefale til stillingen. Efter er par dage havde hun fået en del anbefalinger, som hun kontaktede og screenede til stillingen. Grundet den effektive inddragelse af Statums netværk tog det kun fem dage, før vi havde den første kandidat klar til Clerk.io.

Over de næste to uger lagde vi i alt fire potentielle kandidater op på Clerk.io’s Statum profil. Fernando tog alle fire til samtale og så potentiale i alle fire. De kom derfor alle fire videre til en anden samtale. Denne gang med Clerk.io’s founder og CEO: Hans-Kristian.

Alternativ løsning på opgaven

Selvom vi havde leveret fire kandidater, som Clerk.io var positive overfor, ville Anne gerne smide en joker ind i puljen og udfordre deres syn på, om det reelt var en klassisk salgschef, de havde brug for.

Anne tog derfor kontakt til en salgscoach, som vi har i vores netværk, og pitchede ham stillingen hos Clerk.io. Han var meget interesseret i at løse opgaven på konsulentbasis. Anne informerede derfor Fernando om, at vi havde en joker, som havde en alternativ måde at løse deres behov på.

Fernando var meget åben overfor dette og tog derfor samtalen med vores joker. Samtalen gik over alt forventning og vores joker blev hurtigt indkaldt til en samtale med Hans-Kristian, som var enig i, at den alternative løsning var den rigtige løsning for Clerk.io.

Den rigtige kandidat ansat efter kun 5 uger

Efter blot 5 uger havde vi løst Clerk.io’s behov, og de skrev kontrakt med vores joker. Aftalen var, at han blev fast tilknyttet som konsulent med den primære opgave, at motivere, udvikle og coache deres salgsteam.

Den oplagte løsning er ikke altid den rigtige løsning. Vi er glade for, at kunne hjælpe Clerk.io med at finde den helt rigtige løsning til deres virksomhed, og vi glæder os til at følge deres samarbejde med vores joker.