Opsætning af jeres Company DNA

Vi har udviklet en DNA-test på 33 spørgsmål, som vi anvender til at identificere de elementer i jeres virksomhedskultur, der er vigtigst for, om en person passer ind i jeres virksomhed. Det tager 5-10 minutter at besvare disse spørgsmål, som primært er multiple choice. 

Baggrunden for DNA-testen

Siden Statum startede, har vi håndteret rekrutteringer i flere forskellige firmaer. Vi har faciliteret mere end 1.000 kontakter mellem virksomheder og mennesker og på baggrund af det, har vi indsamlet data fra vores brugere omkring de ting, som er vigtige for deres arbejdsglæde. Alle disse ting har dannet grundlag for de spørgsmål, vi stiller i vores DNA-test. Spørgsmålene er blevet testet af flere omgange for at sikre, at de giver mening for dig. Vi var først tilfredse med spørgsmålene, da vores testpersoner fortalte os, at de var spændende at svare på og at de faktisk syntes, at det var relevant, givende og, ikke mindst, sjovt! Væk er jobansøgningen og et nyt, digitalt ansøgningsformat er født.

Hvilke kategorier kigger vi på?

Vi spørger ind til otte overordnede kategorier for at identificere jeres Company DNA.

1. Goder og sociale arrangementer

Pension er vigtigt for nogen, og fredagsbar er vigtigt for nogle andre. Det er meget forskellige fra person til person, om de har behov for et sikkerhedsnet eller andre goder og i hvilken grad de har brug for, at virksomheden sørger for sociale arrangementer. Hvis dette grundlag ikke er plads på, vil personen ikke holde længere i jeres virksomhed og derfor er det et vigtigt element at kigge på.

2. Kollegaerne

Kollegaerne er noget af det vigtigste på ens arbejde. Derfor har det stor betydning for kandidaterne, hvor stor jeres virksomhed er og hvordan diversiteten og kønsfordelingen er. Hvilket sprog tales der på arbejdspladsen og hvor mange forventer I at ansætte det næste år? Der er stor forskel på, hvem der trives i hvilket miljø og derfor er det meget vigtigt, at I ansætter talenter, der trives i netop jeres team-opbygning.

3. Belønning og feedback

Hvordan belønner I godt arbejde og hvordan giver I feedback til jeres medarbejdere. Nogen trives i en feedback-kultur og andre kan ikke fordrage det. Ligeledes foretrækker nogen at blive belønnet med bonusser, mens andre vil have forfremmelser. Det er vigtigt, at I ansætter talenter der foretrækker at få belønninger og feedback på den måde, I gør det. Ellers bliver de demotiverede.

4. Udvikling

Der er mange talenter, der går op i udviklingsmuligheder, men det er forskelligt, hvilke udviklingsmuligheder kandidater ønsker. Nogle vil have en uddannelse, mens andre vil have udfordrende arbejdsopgaver i virksomheden. Derudover er det vigtigt for nogen, at der er en lang oplæring, mens andre bare vil kastes ud i det. Hvis I ansætter en kandidat, der ikke trives i jeres udviklingsmiljø, vil I hurtigt miste dem igen.

5. Arbejdsgang

Hvordan arbejdes der i jeres virksomhed og er der fokus på individet, teamet eller hele organisationen? Nogen foretrækker at arbejde selvstændigt med sine opgaver, mens andre ikke kan få noget fra hånden, hvis de ikke arbejder med et team. Hvis I sætter en teamplayer i et individuelt miljø, vil personen ikke leve op til sit potentiale og omvendt.

6. Ledelse

En af de største grunde til opsigelse er, at chefen er en idiot. Det er chefen selvfølgelig nogle gange, men typisk handler det om uenighed omkring ledelsesstil. Hvis I ansætter talenter der foretrækker den ledelsesstil i kører med, vil I få mindre gnidninger, øge produktivitet, få mere succes og mere arbejdsglæde.

7. Organisation

Er der langt fra top til bund, er alle medarbejderne nyuddannede, eller er jeres DNA præget af flere års erfaring? Fokuserer I på vækst eller produktudvikling? Det er vigtigt, at I ansætter talenter, der passer ind i jeres organisation og som brænder for at løbe efter det overordnede mål. Hvis I gør dette, undgår I utilfredshed, samt får en virksomhed, der løber i samme retning.

8. Beslutninger

Der er stor forskel på et DNA, hvor medarbejderne træffer deres egne beslutninger og et, hvor idéer og forslag skal godkendes højere oppe. Hvis I ansætter en kandidat, der ikke kan træffe en beslutning uden at rådfører sig, men I ønsker en, der selv løber med bolden, vil I hurtigt opleve problemer og manglende produktivitet.

Billeder

Et billede siger mere end 1000 ord, og vi anbefaler derfor, at I indsætter billeder af jeres kontor, team-arrangementer og andre ting, der afspejler jeres DNA. Har I ingen gode billeder liggende, kan I skjule denne del af jeres Company DNA, indtil I får taget nogen. Vi anbefaler dog, at I får lagt billeder op hurtigst muligt, da det har stor betydning for, om jeres profil appellerer til kandidaterne.

Videoer

Billeder er gode, men videoer er endnu bedre. I jeres videomodul kan I linke til videoer fra Youtube og andre lignende sider. Hvis I har en video af jeres kontor, jeres produkt eller fra sidste firmafest, så er det her de skal ligge.

Team

Noget af det vigtigste for talenter er, hvem de skal arbejde sammen med. Der er derfor en stor værdi i at vise jeres medarbejdere, samt hvad de arbejder med. I dette afsnit kan dine medarbejder også svare på, hvordan det er at arbejde hos jer. Talenter har nemlig mere tillid til det, medarbejderne siger, end det virksomheden selv siger.

Ledige stillinger

Sidst, men ikke mindst, har I selvfølgelig mulighed for at lægge jeres ledige stillinger op. I kan lægge alle slags stillinger op. Hvis I ikke har en ledig stilling, vil der automatisk komme en mulighed for at søge uopfordret. Dette giver jer en pipeline med kandidater, I kan hive fat i næste gang I skal ansætte.

Tiltræk talenter

Første måned er gratis, så du kan roligt oprette dig og klikke rundt.

Kom gratis i gang Det tager under 30 min. før du har en færdig profil