Statum

Statum er et digitalt rekrutteringsbureau. Vi har specialiseret os i scale-ups, og de behov der følger med væksten. Vi har digitaliseret de manuelle processer, hvilket sikrer alle en hurtig og effektiv rekrutteringsproces.

 • Adresse

  Købmagergade 22, 2 sal, 1150 København K

 • Hjemmeside

  www.statum.dk

De hurtige
 • Vækst
 • 15 Medarbejdere
 • Flad organisation

Sammenhold & Goder

Hos Statum kan de lide hinanden og derfor samles de til en månedlig fredagsbar. Der er mulighed for at flekse din arbejdstid, hvis det er nødvendigt. Hvis du får en dårlig nats søvn så frygt ej, der er rigeligt med gratis kaffe, så du kan holde dig kørende. De ved, at det kan være svært at slippe spændende arbejdsopgaver, derfor tilbyder de aftensmad til dem, der arbejder sent. Uden mad og drikke dur helten ikke. Det ved de, og derfor har de selvfølgelig en frokostordning. Hos Statum går de op i den gode teamspirit og derfor afholder de dedikeret teambuilding minimum én gang i kvartalet. I Statum bliver der ikke sparet på det sociale fællesskab og derfor kan du forvente en stor firmafest minimum en gang i kvartalet. Skulle du få brug for en kiropraktor eller et privathospital så bare rolig. Hos dem får du en privat sygeforsikring.

 • Fredagsbar
 • Flekstid
 • Kaffe
 • Aftensmad
 • Frokostordning
 • Team­building
 • Større fester
 • Sygeforsikring

Kollegaer

Mere end halvdelen af virksomhedens medarbejdere er mænd. Hvis du bliver ansat her, vil du ikke være den eneste nye medarbejder, der bliver ansat i år. De planlægger nemlig at udvide teamet med 3 nye kollegaer i år. Statum er en mindre virksomhed med 15 medarbejdere. Der er 4 nationaliteter, så der er mulighed for at blive klogere på andre kulturer. Der tales primært engelsk i virksomheden.

 • Inter­nationalt
 • Engelsk

Belønning og feedback

Hvis du vil udvikle dig, er Statum det helt rigtige sted for dig. De belønner nemlig typisk dygtige medarbejdere med kompetenceudvikling. De går meget op i din situation, derfor afholder de evalueringssamtaler med dig på ugentlig basis.

 • Evaluerings­samtaler

Udvikling

Dem som vil mere har gode forudsætninger i Statum. De foretrækker nemlig at rekruttere ledere indefra. Statum går op i dig som person og vil derfor gerne holde på dig, selvom du bliver træt af dine arbejdsopgaver. Der er derfor mulighed for at skifte afdeling eller opgaver, hvis der er brug for det. Statum går op i din udvikling og tilbyder derfor intern uddannelse for at forbedre dine kompetencer. Hvis du vil være specialist, er dette det rette sted for dig. Den typiske udviklingsmulighed er nemlig mere komplekse arbejdsopgaver og derved mere ansvar. De går samtidig op i, at du kommer ordentligt ind i deres virksomhed. Derfor afsætter de flere uger til at oplære dig.

 • Mulighed for forfremmelse
 • Nye arbejds­opgaver
 • Intern uddannelse
 • Oplæring

Arbejdsgang

I Statum skal alle løfte mod det fælles mål. Derfor belønnes succes i hele organisationen. Her er dynamikken meget teamorienteret og derfor er det vigtigt, at du fungerer godt i en gruppe. Opgaver er bedst løst sammen og derfor kræves det, at du sætter pris på og forstår at samarbejde.

Ledelse

I Statum fokuserer de på at skabe resultater. De tager dine og andre medarbejderes holdninger med i betragtningen, når der skal træffes beslutninger. Ledelsen er dog klare omkring, at hvis de tror, det er rigtigt at gå en anden vej, gør de det.

Organisation

Organisationen er flad med kun et enkelt ledelseslag. I forlængelse af det, beskriver de sig selv som en flad organisation. De sætter et højt tempo og det hurtige resultat er derfor oftest prioriteret. De er en organisation med lav gennemsnitsalder. I Statum sidder medarbejderne i et åbent kontorlandskab. Du vil altså være tæt på dine kollegaer i din daglige arbejdsgang. Statum har et godt fundament. Derfor er det næste år dedikeret til at vækste virksomheden.

Beslutninger

De daglige beslutninger i Statum bliver truffet af ledelsen. I Statum er de åbne omkring op- og nedture. Du vil derfor både vide når det går godt og når det går mindre godt. I Statum vil de gå langt for at motivere deres medarbejder. Faktisk så langt, at de er åbne for at give ejerandele af virksomheden ud til deres medarbejdere. De strategiske beslutninger bliver i udgangspunktet taget under stærkest indflydelse af medarbejderne.

 • Mulighed for optioner/andele

Alexander Kragh

Co-founder & Board member

LinkedIn Profil

Nicolas Kirk Jørgensen

Co-founder & Board member

LinkedIn Profil

Stefan Schonert

Co-founder & Board member

LinkedIn Profil

Amalie Dupond Holdt

Match Manager

LinkedIn Profil

Birk Karlsson

Content Creator

LinkedIn Profil

Frederik Scharffenberg-Kjær

Match Manager

LinkedIn Profil

Michael Dupont

CEO

LinkedIn Profil

Nicolai Petersen

Business Development

LinkedIn Profil

Sara Tarzi

Talent Researcher

LinkedIn Profil

Lukas Karlsen

Talent Researcher Intern

LinkedIn Profil

Anna Berglind

International Talent Researcher & Head of Birthday Parties

LinkedIn Profil

Dean Nielsen

Content Manager

LinkedIn Profil

Anine Kjølbæk Sørensen

Talent Researcher

LinkedIn Profil

Julie Haugshøj Nielsen

Talent Researcher Intern

LinkedIn Profil

Sara Filsøe

Operations assistant

LinkedIn Profil

Jacob Ammentorp Lund

Investor & shareholder

Tommy Ahlers

Investor & shareholder

Birgit Aaby

Investor & shareholder

Alexander Baden

Investor & shareholder

InnoFounder

Investor

Martin Hegelund

Investor & shareholder

Ståle Husby

Company builder

Ekspertise: AI & rekruttering

Mogens Abel-Bache

VP of Engineering at Siteimprove

Ekspertise: Engineering

Martin Hegelund

Co-Founder, CMO @ Ageras

Ekspertise: Performance marketing og iværksætteri

Thomas Wind Bøglund

Global Head Of Business Development @ Templafy

Ekspertise: Skalering & salg

Magnus Krygell

Talent Attraction Specialist @ MK Consulting

Ekspertise: Talent Attraction

Michael Christiansen

CEO @ Brite

Ekspertise: Human Resources

Stilling Oprettet
Specialesamarbejde 10/9/2020

Forestil dig det her:

Du (eller I) møder ind klokken 9 - eller måske nærmere 9.15, for du kom lidt sent ud af døren og du skal også lige nå at tanke kaffe op på gangen.

Under alle omstændigheder, så står din faste specialeplads klar til dig, efterladt fra dagen før.

Og hvis du ikke arbejder særlig godt med DJ Khaled på fuld skrue, når vi laver en ansættelse (vi lover det kun er en gang imellem, for ingen kan holde ud at høre det dagen lang), så har vi også andre lokaler, der står til rådighed. Ellers er du mere end velkommen til at komme med bud til dagens playliste. Måske du arbejder bedre med Justin Timberlake… eller Suspekt?

Det skal selvfølgelig ikke handle om musikken. Men det giver dig forhåbentlig lidt et indtryk af, hvordan vores kultur er. Selvom du er her for en kortere periode, så vil vi rigtig gerne have, at du bliver en del af vores kultur. Samtidig tror vi på, at du lærer allermest om vores forretning, hvis du er her - og derfor stiller vi selvfølgelig en plads til rådighed til dig!

Statum er i rivende udvikling og har gang i mange forskellige projekter, som kan udvikles endnu mere. Det er selvfølgelig også derfor, at vi inviterer nysgerrige specialestuderende til at skrive speciale i samarbejde med Statum - om det så bare er dig eller i din gruppe.

I Statum sætter vi ambitiøse mål, og vi arbejder hårdt for at opnå dem. Det forventer vi også af dig. Vi er interesserede i, at alle i Statum sætter deres præg på vores videre udvikling - det betyder også, at du får en enestående mulighed for at have indflydelse på, hvordan Statum fremadrettet kommer til at se ud. Du vil få mulighed for at koble teori på praksis og undersøge det felt, som du synes, er spændende. 

Du har sikkert en ide om, hvad du vil skrive om, men hvis du ikke har, kan de her emner måske inspirere:

 • Organisation

 • Ledelse- og forretningsudvikling i Statum.

 • Organisationskulturen i Statum.

 • OKR (Objectives and Key Results) og hvordan vi anvender det som koncept for forretningsudvikling.  • Marketing/kommunikation

 • Statum som top-of-mind brand.

 • Statums positionering i markedet. • Rekruttering

 • Den innovative jobsamtale. Vi vil vende jobsamtalen på hovedet og gentænke, hvordan vi ansætter folk - og du kan være med forholdsvis meget fra start.

Hos Statum tilbyder vi dig: 

 • En arbejdsplads, hvor du kan skrive dit speciale.

 • Rigeligt med gratis kaffe, så du kan holde dig kørende - vi ved, hvor nødvendigt det er.

 • Mulighed for at indsamle fyldestgørende data.

 • Løbende sparring med Statums passionerede team.


Hvis du har lyst til at have Statum som din sparringspartner til specialet, så tager vi gerne en snak med dig om mulighederne. Kom gerne ind på følgende nedenfor:

 • En beskrivelse af dig, dit studie og dine kerneinteresser.

 • Dine indledende tanker omkring emnet.

Har du spørgsmål? Så ræk endelig ud til Amalie på ah@statum.dk.

Søg stillingen Kopier direkte link
Byg din egen praktikplads, forår 21/8/2020

Forestil dig det her:

Du møder ind på kontoret klokken 9 - nej, nærmere 9:15, for du kom lidt sent afsted. Det er sikkert også sket for nogle af dine kollegaer. 

Godt! Så er vi igang. 

Eller… du tager lige diskussionen op med dine kollegaer om, hvad der skal være en del af dagens playliste på kontoret. Du vil nok ikke spørge Michael, medmindre du er til 80’er musik - og måske heller ikke Frederik, medmindre du gerne vil høre techno hele dagen. 

Ligesom du sikkert har en holdning til musikken, har du også en klar holdning til, hvad du synes, der er spændende at arbejde med. Det forventer vi, for du skal jo være med til at bygge din egen praktikplads.

Vi ved godt, at det for mange vil lyde som en sindssygt spændende mulighed og det er det også, men du skal virkelig turde. Vi mener det ikke for sjov. 

Vores kerneforretning er inden for rekruttering, så for at forstå vores forretning, så skal du være nysgerrig på det punkt - men derudover har du frie tøjler. Kunne du måske tænke dig at være med til at udvikle på vores konsulentprojekt, arbejde med marketingkampagner eller noget helt tredje? 

Fedt, så fik vi det på plads - og du fik forhåbentlig også et overfladisk indtryk af, hvordan en dag på kontoret ser ud.

Derudover sætter vi ambitiøse mål og arbejder hårdt for at opnå dem. Det fejrer vi altid om fredagen på “floor” på kontoret med en øl eller en sodavand. Her snakker vi også om de op- og nedture, som vi oplever som en del af en startup virksomhed. Men vi er heldigvis alle i samme båd og er åbne og transparente omkring den daglige drift og de udfordringer, som vi står over for. Det er også her du lige kan tage diskussionen med Michael, hvis han ikke har fået lov til at høre 80’er musik hele ugen. 

Vi er allesammen en lige så stor del af teamet og inkluderes alle på lige vilkår i udarbejdelsen af kvartalsvise målsætninger. Vi er kun interesseret i, at alle i Team Statum sætter sit præg på Statums videre udvikling - det betyder også en enestående mulighed for at have indflydelse på dine egne arbejdsopgaver og hvilke projekter, som du ser dig selv som en del af i din tid her. 

En sidste ting, det lover vi! Men det er faktisk vigtigt. For feedback er en stor del af vores hverdag, og når vi siger feedback, så mener vi det! Ligeså vel som du kan forvente transparens fra vores side, forventer vi det også af dig. Du skal være forberedt på at modtage feedback dagligt og bruge det konstruktivt i din egen udvikling. Og relateret til transparens; så er vi helt ærlige om, at det er på godt og ondt, for det ér sindssygt hårdt at skulle sætte sig selv på spil. Men vi gør det alle sammen og hver en fejl ser vi som en læringsmulighed. Vi tror nemlig på at via feedback, så skaber vi de bedste rammer for udvikling.

Nu ved du forhåbentlig endnu mere om vores kultur end du gjorde i forvejen.

Men du mangler et overblik over de daglige opgaver. Dem skal du selv være med til at bestemme!

Jobbeskrivelser og to-do lister er ikke noget som du skal forvente hos os. “Byg din egen praktikplads” kræver, at du er proaktiv og har en klar ide om, hvad du vil arbejde og bidrage med. Har du mod på denne udfordring, kan vi til gengæld kvittere med tillid, sparring og en fed arbejdskultur (eller det må du jo vurdere). 

Vi har ikke nogen særlige krav til din erfaringsmæssige baggrund, men følgende er et plus: 

 • God menneskeforståelse - rekruttering er en menneskelig forretning. 

 • Erfaring fra sportsverdenen - du bruger feedback som et værktøj til udvikling. 

 • En drøm om at blive iværksætter - du forstår mindsettet. 

 • Et frivilligt mindset - du har en ekstraordinær passion. 

 • Ikke bange for at fejle - det er en del af udviklingsprocessen. 

 • Du skal vægte udvikling højere end resultater. 

Nu skal du bygge din egen praktikplads - fedt! Det skal du gøre gennem følgende steps: 

Step 1: Overvej hvorfor du passer ind i kulturen hos Statum.

Step 2: Ansøg med dit CV eller LinkedIn profil via nedenstående link.

Lad være med at spilde tiden på at skrive en motiveret ansøgning. En af de (mange) ting, vi arbejder mod er at udrydde den konservative proces. Du skal i stedet ansøge med dit CV, LinkedIn profil eller Statum profil, så du får indsigt i vores platform. 

Step 3: Vælg interessefelt (rekruttering, salg, markedsføring, forretningsudvikling, evt. andet) og stil dig selv disse spørgsmål: 

 • Hvad er mine interesser. 

 • Hvad kan jeg bidrage med - hvilke kompetencer har jeg og hvilke vil jeg udvikle. 

Step 4: Telefon-samtale

Step 5: Præsenter dit forslag til fysisk samtale med Michael Dupont (CEO) og Amalie Dupond Holdt (Match Manager) - og nej, de er altså ikke i familie.

Step 6: Tillykke med stillingen! 

Har du spørgsmål, så er du mere end velkommen til at skrive til Amalie på ah@statum.dk

Om Statum

Vi hjælper startups og scaleups med at rekruttere de rette kandidater hurtigere og bedre end de selv har ressourcer og viden til. Vi er også eksperter i iværksætter-kultur og bistår rekrutteringsprocessen som konsulenter inden for særligt cases og jobsamtaler. Med en innovativ tilgang vil vi ændre rekrutteringsbranchen som vi kender den i dag!

Søg stillingen Kopier direkte link
Talent Researcher Praktik, forår 21/8/2020

DJ KHAAAALED! All I do is win, win, win no matter what! 

Kan du også lide den sang? Fedt - for den kommer du altså til at være tvunget til at høre på høj volumen, hver gang vi ansætter en kandidat hos en af vores kunder. Hvis du ikke kan lide den på forhånd, så lover vi dig, at du kommer til det.

Put your hands up! And they stay there… 

Okay, når du lige har fejret færdig, så tilbage til arbejdet; du åbner din LinkedIn-profil igen. Der skal stalkes! Du har sikkert i forvejen gode evner til at stalke dig frem til folk på Facebook - og du giver ikke op, hvis du ikke lige har held på Facebook. Prøv Instagram eller Twitter i stedet - eller Krak. Du forstår nok referencen. 

Din vedholdenhed og kreativitet vil højst sandsynligt også være det, der på et tidspunkt fører til, at du har fundet kandidaten, der bliver ansat hos kunden. Og så kan du skråle ekstra højt med på “all I do is win”.

I så fald passer du 100% ind som Talent Researcher hos Statum!

Så fik vi det på plads - og du fik forhåbentlig også et overfladisk indtryk af, hvordan en dag på kontoret ser ud.

Derudover sætter vi ambitiøse mål og arbejder hårdt for at opnå dem. Det fejrer vi altid om fredagen på “floor” på kontoret med en øl eller en sodavand. Her snakker vi også om de op- og nedture, som vi oplever som en del af en startup virksomhed. Men vi er heldigvis alle i samme båd og er åbne og transparente omkring den daglige drift og de udfordringer, som vi står over for. Det er også her du lige kan tage diskussionen med Nicolai om, hvorvidt der skal smør under nutella (igen). 

Vi er allesammen en lige så stor del af teamet og inkluderes alle på lige vilkår i udarbejdelsen af kvartalsvise målsætninger. Vi er kun interesseret i, at alle i Team Statum sætter sit præg på Statums videre udvikling - det betyder også en enestående mulighed for at have indflydelse på dine egne arbejdsopgaver og hvilke projekter, som du ser dig selv som en del af i din tid her. 

En sidste ting, det lover vi! Men det er faktisk vigtigt. For feedback er en stor del af vores hverdag, og når vi siger feedback, så mener vi det! Ligeså vel som du kan forvente transparens fra vores side, forventer vi det også af dig. Du skal være forberedt på at modtage feedback dagligt og bruge det konstruktivt i din egen udvikling. Og relateret til transparens; så er vi helt ærlige om, at det er på godt og ondt, for det ér sindssygt hårdt at skulle sætte sig selv på spil. Men vi gør det alle sammen og hver en fejl ser vi som en læringsmulighed. Du skal være modig, for du bliver kastet på dybt vand og du skal udfordre dig selv. Vi tror nemlig på at via feedback, så skaber vi de bedste rammer for udvikling. 

Nu ved du forhåbentlig endnu mere om vores kultur end du gjorde i forvejen.

Men du mangler et overblik over de daglige opgaver. Dem får du her - og de vil afhænge af dit niveau og din udvikling: 

 • Headhunting af kandidater, der matcher vores kunders ønsker og behov (eller være med til at udfordre dem).

 • Samarbejde og koordinere med vores Match Managers, der vil fungere som projektledere på de stillinger, som vi rekrutterer på.

 • Yde god service og support til vores kandidater. 

 • Være en aktiv del af vores innovative kultur og bidrage til digitaliseringen og optimeringen af mange af vores processer.

 • Telefoninterviews med potentielle kandidater.

 • Deltage i kundemøder.

Vi forventer ikke, at du har erfaring med rekruttering på forhånd, for mens du diskuterer dagens playliste (eller måske nærmere bagefter), så vil vi selvfølgelig lære dig alt, hvad der er værd at vide. 

Følgende er dog et plus i vores øjne: 

 • God menneskeforståelse - rekruttering er en menneskelig forretning.

 • Erfaring fra sportsverdenen - du bruger feedback som et værktøj til udvikling.

 • En drøm om at blive iværksætter - du forstår mindsettet.

 • Et frivilligt mindset - du har en ekstraordinær passion.

 • Ikke bange for at fejle - det er en del af udviklingsprocessen. 

 • Du skal vægte udvikling højere end resultater. 

Nu håber vi selvfølgelig kun, at du er blevet endnu mere utålmodig for at komme med på vores rejse! 

Lad være med at spilde tiden på at skrive en motiveret ansøgning. En af de (mange) ting, vi arbejder mod er at udrydde den konservative proces. Du skal i stedet ansøge med dit CV, LinkedIn profil eller Statum profil, så du får indsigt i vores platform.

Hvordan ser processen ud herfra?

 • Ansøg herunder.

 • Indledende telefonsamtale.

 • Fysisk samtale + case med Michael Dupont (Head of Operations) og Amalie Dupond Holdt (Match Manager) - og nej, de er altså ikke i familie.

 • Frygtelig ventetid, mens du venter på svar….

 • Tillykke med din praktik!

Har du spørgsmål, så er du mere end velkommen til at skrive til Amalie på ah@statum.dk.

Om Statum

Vi hjælper startups og scaleups med at rekruttere de rette kandidater hurtigere og bedre end de selv har ressourcer og viden til. Vi er også eksperter i iværksætter-kultur og bistår rekrutteringsprocessen som konsulenter inden for særligt cases og jobsamtaler. Med en innovativ tilgang vil vi ændre rekrutteringsbranchen som vi kender den i dag!

Søg stillingen Kopier direkte link